Lapimaal käib miljonite eurode salaäri

Kaader Helsingin Sanomate videost.

Soome Lapimaa – müstiline, pime ja külm maakolgas, kus aga keerleb miljonite eurode salaäri. Maailma suurimad auto- ja rehvitootjad on käinud siin juba aastakümneid oma tooteid salaja testimas karmides loodustingimustes. Lisaks kavandatakse Lapimaale läbi valitsuse Aurora-projekti robotautode testimiskeskust, vahendab Helsingin Sanomat.

Lapimaal käivad oma autosid testimas näiteks selliste tuntud automarkide nagu Porsche esindajad. Samuti lennutatakse Lapimaale kokku maailma autoajakirjanikke Aafrikast ja Lähis-Idast, et lasta neid autosid proovida.

Rehvide testikeskused asuvad Lapimaal Rovaniemis, Muonios, Ivalos ja Sodankyläs. Põhjapoolses Ivalos ostis Michelin möödunud aastal rehvide testikeskuse ja Briti firma Millbrook ostis Ivalo firma Test Worldi. Viimast ettevõtet juhib nüüd endine rahvasaadik Janne Seurujärvi. Lähema viie aasta jooksul on Ivalosse oodata investeeringuid kümnete miljonite eurode ulatuses.

http://www.hs.fi/autot/art-2000005022994.html

Kommentaarid
(Külastatud 463 korda, 1 külastust täna)