Helsingi raudteejaama juures peksa saanud mees võis surra narkosurma

Kaader turvakaamera videost.

Helsingi raudteejaama juures 10. septembril toimunud intsidendi tagajärjel pikali lennanud 28-aastane mees võis surra kuus päeva hiljem hoopis narkosurma, vahendab Helsingin Sanomat.

Nimelt, nagu väidavad arstid, suri ohver hoopis narkootikumide tarvitamise ja arstiabist keeldumise tagajärjel. Nimelt oli mees haiglas oleku ajal tarvitanud narkootikume ja mitmel korral osakonnast ära käinud. Patsiendile pakuti võimalust haiglasse jääda, ent ta lahkus ise 15. septembril. Järgmisel päeval leiti ta oma korterist teadvusetult. Tema ümber oli mitmeid narkootilise aine Rivatril purke. Mees viidi mürgitusnähtudega haiglasse, kus ta suri 16. septembril.

Kohus pidas tänase otsusega võimalikuks, et ohver aitas oma surmale ise kaasa. 10. septembril provotseeris ta raudteejaama juures meelt avaldanud marurahvuslaste organisatsiooni liikmeid, nii et nende juht Jesse Torniainen mehe pikali paiskas. Kohus mõistis täna Torniaieni süüdi kehavigastuse tekistamises ja karistas teda kahe aasta pikkuse vangistusega. Otsust ei pööratud kohesele täitmisele, seda on võimalik edasi kaevata.

Kommentaarid
(Külastatud 211 korda, 1 külastust täna)