Eestiga seotud mees kirjutas Soome narkopolitseist krimiromaani

Juhani Tammineni värske raamatu Pasilan mies esikaas.

Eestis hästi tuntud soomlane, Tallinna ülikooli turundusjuht ja õppejõud Juhani Tamminen, kirjanikunimega J.K. Tamminen  sai tänavu valmis Soome narkopolitsei tegevusest pajatava krimiromaani Pasilan mies. Raamat ilus suvel ja leidis Soomes palju vastukaja (kujutis Yle veebist):

Raamat on praegu eriti aktuaalne seetõttu, et Soome kohtu peamine küsimus oli, kas Helsingi narkopolitsei endine juht Jari Aarnio oli nn Pasilan mies või mitte. Nimelt tuvastas uurimine telefonikõnesid analüüsides, et Hollandist tünnides hašišit vedanud Helsingi narkojõuku juhtis keegi mees Helsingi Pasila linnaosast (Pasilan mies).

Aarnio oli seni eitanud, et tema oli see mees ja väitis, et tema käsutuses olnud ligi 500 000 eurot sularaha tuli ühelt rikkalt miljonärist noorpõlvesõbralt. Samas ei uskunud Helsingi esimese astme piirkonnakohus Aarnio juttu, sest keegi polenud Aarnioga koos ühtegi sellist meest näinud ning Aarnio elab ise Pasilas. Samuti leiti Aarnio aiast suur kogus sularaha ja tema ühe saapa seest üks telefon, millega oli Hollandi partneriga ühedust peetud. teine episood oli Saara-nimelise prostitudiga, keda Aarnio regulaarselt külastas ja kes tema vastu kohtus anonüümsena tunnistusi andis.

Kohus otsustas eile, et Aarnio ongi see Pasilan mies ehk narkojõugu juht ja pani mehele 10 aastat vangistust juurde. Kokku sai Aarnio 13 aastat vangakaristust, millest peab reaalselt kandma poole. Aarnio viidi juba eile Vantaa vanglasse, kus ta on ka varem eeluurimise ajal istunud ja kus teda on rünnatud.

 

Kirjanik Juhani Tamminen on varem ise olnud samuti krimimaailmaga seotud, ent siis tegi pöörde elus, õppis juristiks ja töötab nüüd nii juristi, ajakirjaniku kui turundustöötajana. Tal on eestlasest abikaasa ja ta on kirjutanud varem Delfis positiivselt neist eestlastest, kes on Soome elama või tööle läinud.

Kommentaarid
(Külastatud 1,202 korda, 1 külastust täna)