Valgevene president: Wagner aitab meil kogemusi omandada

Wagner aitab meil kogemusi omandada, selgitas Valgevene president Aleksandr Lukašenka täna teisipäeval, 27. juunil avalikus pöördumises.

Lukašenka ütles järgmist:

Wagneri komandörid aitavad Valgevene armeel kogemusi omandada. Nüüd on palju juttu ja lobisemist: „Wagner, Wagner, Wagner.” Inimesed ei saa aru, et oleme ka selles osas pragmaatilised.

„Kui nende komandörid tulevad meie juurde ja aitavad meid… Kogemus. Kuulge, nemad on eesliinil – ründeüksused. Nad räägivad meile, mis on praegu oluline. Putin ütles mulle viimati: patareide-vastase võitluseta ei saa. Droonid. Nad on selle läbi teinud.”

„Nad räägivad relvadest: mis töötas hästi, mis mitte. Ja taktika, ja relvad, ja kuidas rünnata, kuidas kaitsta. See on hindamatu. See on see, mida me peame Wagneritelt võtma.”

„Neid pole vaja karta. Hoiame kõrvad lahti,” ütles Lukašenka.

Läbirääkimisi Wagneriga kirjeldas Lukešenka nõnda:

„Kõige ohtlikum, nagu ma aru saan pole mitte see, milline see olukord oli, vaid see, kuidas see võib areneda ja selle tagajärjed. See oli kõige ohtlikum. Ma sain ka aru, et vastu on võetud karm otsus (see tuli välja Putini esinemiste alltekstist) – alistada. Soovitasin Putinil mitte kiirustada. Davai, ütlesin, räägime Prigožiniga, Ta ütles mulle: „Kuule, Saša, see on kasutu. Ta ei võta isegi telefoni, ei taha kellegagi rääkida.”

Lukašenka ütles, et tal oli Putiniga usalduslik vestlus.

„Ma küsin: „Kus ta on?” – „Rostovis”. Ma ütlen: „Hästi. Halb rahu on parem kui mis tahes sõda. Ära kiirusta. Üritan temaga ühendust saada.” Ta ütleb veel kord: „See on kasutu.” Ma ütlen: „Hästi, oota.” Rääkisime, kuskil, vist pool tundi. Siis teatas ta mulle, et on rindel. Mäletan tema sõnu: „Tead, ja rindel on kummalisel kombel parem kui kunagi varem.” Ma ütlen: „Noh, näed, kõik polegi nii kurb.””

Koos otsustati austada Jevgeni Prigožinit ja helistada talle otse:

„Kell oli 11… pidin ka need telefonid leidma… Ma ütlen: „Kuidas ma saan temaga ühendust? Anna mulle telefon.” Ta ütleb: „Tõenäoliselt on FSB-l telefon.” Täpsustasime. Keskpäevaks selgitasime koguni kolm kanalit, mille kaudu saime Rostoviga rääkida.”

Lukašenka ütles, et esimesed pool tundi toimus vestlus Prigožiniga ebatsensuursete väljenditega.

See, kas Lukašenka jutt on usutav, jäägu igaühe enda hinnata. Kommentaarides märgitakse, et Vene president Vladimir Putin kinkis millegipärast Lukašenkale maailma ilmselt kõige võimekama armee. Nüüd on küsimus, miks.

Kommentaarid
(Külastatud 447 korda, 1 külastust täna)