Kole statistika: valdav enamus Saksamaa rasketest koroonahaigetest on migrandid ja neist omakorda üle poole moslemid, aga valitsus ei taha sekkuda, kuna kardab rassismi süüdistusi

Saksamaal on üle 90 protsendi raskest koroonahaiguse juhtumitest migrantidel ja enam kui pooled neist on moslemid, kuigi nende osakaal rahvastikus tervikuna on vaid 4,8 protsenti. Valitsus on probleemist teadlik, aga ei taha sekkuda, kuna kardab rassismi süüdistusi.

Saksa arstide väitel on paljudel koroonahaigetel kommunikatsiooniprobleemid, mis tähendab, et nad ei saa aru, mis neile öeldakse. Saksamaa valitsusringkondade jaoks on see teema „tabu”, vahendab Bild.

Moslemite hulk Saksamaa intensiivravis on selgelt üle poole, kuigi nad moodustavad vaid ligi 5 protsenti Saksamaa 83 miljonist elanikust.

Probleemiks on asjaolu, et koroonaga seotud ohtusid pole suudetud viia migrantide kogukondadeni. Kurb tõsiasi on see, et üle 90 protsendi rasketest koroonahaigetest on migrandid. Migrantide nimetust aga ametlikult ei kasutata, selle asemel kasutatakse terminit „kommunikatsioonibarjääriga isikud”.

Probleem on selles, et Saksamaal on tekkinud migrantide paralleelühiskond, milleni sõnumid ei jõua. Sõnumeid saaks levitada mošeede kaudu, aga seni pole seda suudetud.

Migrandid on Saksamaal tundlik poliitiline teema. 2015. aastal võttis Saksamaa vastu üle miljoni migrandi, peamiselt sõjast räsitud Süüriast. See tõstis omakorda parempoolse erakonna Saksamaa Alternatiiv (AfD) toetust.

Eelmisel, 2020. aastal kogus kantsler Angela Merkel Saksamaal toetust, kuna koroonakriisi esimese lainega suudeti hästi hakkama saada, aga nüüd räsib riiki teine ja varsti kolmas laine ja valitsuse populaarsus on läinud vabalangusse. Merkelit süüdistatakse muu hulgas Euroopa vaktsiini-fiaskos.

Corona-Patienten mit Migrationshintergrund: RKI-Chef: „Es ist ein Tabu”

Die Bundesregierung ist offenbar damit gescheitert, ihre Corona-Strategie auch jenen Menschen verständlich zu machen, die nur wenig oder gar kein Deutsch sprechen. Erfahren Sie mit BILDplus, welche Gründe es dafür gibt, wie RKI-Chef Lothar Wieler über diese Problematik denkt und wie das Gesundheitsministerium auf den hohen Anteil von Intensivpatienten mit Migrationshintergrund reagiert.

Kommentaarid
(Külastatud 1,222 korda, 1 külastust täna)