USA kõrge ametnik: koroona pääses tõenäoliselt ikkagi lahti Hiina laborist

Koroonaviiruse pääses tõenäoliselt ikkagi lahti Hiina Wuhani viroloogia instituudi laborist, ütles USA presidendi julgeolekunõunik Matthew Pottinger.

Pottinger rääkis poliitikutele, et Hiina juhid tunnistavad ise ka, et nende varasemad väited, et viirus hakkas levima Wuhani kalaturul on valed, vahendab Daily Mail.

Pottingeri väitel näitab kõige värskem luureinfo seda, et viirus pääses lahti Wuhani viroloogia instituudist, mis asub kalaturust 17 kilomeetri kaugusel. Mitmed tõendid viitavad, et viirus pääses lahti just sellest instituudist.

Viirus võis laborist valla pääseda kas juhusliku lekke või õnnetuse tagajärjel. Isegi Pekingi tippametnikud on loobunud väitmast, et viirus sai alguse kalaturult.

Praegu valmistub Maailma Terviseorganisatsiooni WHO asjatundjate grupp reisiks Wuhani, et välja selgitada viiruse leviku allikad. Kriitikud aga väidavad, et sellest saab üks puhtaks pesemise reis, kuna WHO on Hiina käpa all. Pottinger võrdles WHO asjatundjate reisi Potjomkini külaga.

Pottinger valdab vabalt hiina keelt ning töötas varem ajakirjanikuna väljaannetes Reuters ja The Wall Street Journal. Ta oli 7 aastat korrespondent Hiinas. Pärast seda töötas ta USA sõjaväeluure töötajana ning oli Aasia büroo juht. Tema vend Paul töötab Washingtoni ülikoolis viroloogina.

President Donald Trump ütles eelmisel, 2020. aastal, et WHO on Hiina mängukann ning tõmbas USA toetuse WHO tagant ära.

Lab leak is the ‘most credible’ source of the coronavirus outbreak

Donald Trump’s Deputy National Security Adviser Matthew Pottinger spoke Mr Pottinger told politicians leak is emerging as ‘most credible source’ of virus He claimed the pathogen may have escaped through a ‘leak or an accident’ One of America’s most senior government officials says the most ‘credible’ theory about the origin of coronavirus is that it escaped from a laboratory in China.

Kommentaarid
(Külastatud 823 korda, 1 külastust täna)