Soome mees korjas 5 aastat pudeleid ja ostis selle eest maja

Soome kunstnik võttis kätte ja korjas viis aastat pudeleid ning on nüüd õnnelik majaomanik. Ta alustas pudelite korjamist mõttega paigutada raha millessegi suurde.

Raha hakkas kogunema ning siis sai selgeks, mida selle eest osta. Investeerimisobjektiks kujunes oma maja, vahendab MTV.

Kunstnik sai inspiratsiooni USA 2000ndate aastate majanduskriisist, mil oli võimalik mõnedes kummituslinnadeks muutunud kohtades osta kinnisvara võileivahinnaga. Ühtlasi oli kunstnik lugenud ühe idaeurooplasest pudelikorjaja kohta, kes ostis Soomes kogutud pudeliraha eest omale maja Rumeenias.

Kunstnik tahtis tõestada, et suudab midagi sarnast. Ta hakkas mõtlema, et mõne kehvas kohas asuva maja saaks kätte üsna soodsalt. Ta tahtis näidata, et mõnes kohas on võimalik saada väga odavalt maja, mida keegi ei taha.

Viie aasta jooksul kogunes raha 1500 eurot. Selle summa moodustab näiteks 7500 pooleliitrist limonaadipudelit või 10 000 õllepurki. Kunstnik ei leidnud, et pudelite korjamine oleks raske olnud. Pudelite eest hakkas raha tulema nagu iseenesest.

Pudelite korjamine käis muu töö kõrvalt. Ta on korjanud pudeleid linnas, pidudel või üritustel liikudes. Suvel pani kunstnik tähele, et Lapimaal Kemijärvi vallas müüdi 1500 euroga ligi 20 aastat tühjalt seisnud maja. Krundil on 40-ruutmeetrine elumaja ja 30-ruutmeetrine aidahoone. Sügisel tegi kunstnik tehingu ära ja pani kohaline nimeks Pudelituba.

Praegu pole seal veel midagi tehtud. Kevadeks on aga suured plaanid. Eesmärk on koht korda teha ja seda kasutama hakata. Vaja on näiteks ehitada välikemmerg ning paigaldada päiksepaneel, et saada elektrit.

Kunstnik tahab, et maja paistaks tulevikus paremini välja. Majas võiks tegeleda tulevikus kunstiga. See võiks olla koht, mis on kunstnikukodu neile, kes soovivad töötada taaskasutuse, ökoloogilisuse ja süsinikuneutraalsuse lainel. Seal võiks korraldada ka näitusi ning esitlusi.

Kommentaarid
(Külastatud 6,917 korda, 1 külastust täna)