Briti terviseameti sisedokumendid paljastavad: koroonaviiruse epideemia võib kesta 2021. aasta kevadeni ja 15 protsenti elanikkonnast võib vajada haiglaravi

Briti terviseameti sisedokumendid paljastavad, et asjatundjad prognoosivad koroonaviiruse puhangu kestust veel järgmised 12 kuud. Nakatub ligi 80 protsenti elanikkonnast ja haiglaravi vajab 15 protsenti elanikkonnast ehk ligi 8 miljonit inimest.

Dokumendi on koostanud Inglise terviseametnikud. Inglismaal soovitatakse nakkuseohu tõttu eakatel üle 70-aastastel inimestel 4 kuuks koju karantiini jääda, vahendab Guardian.

Dokument on mõeldud selleks, et Briti meditsiinisüsteem teaks ettevalmistusi teha. Briti terviseametnikud ütlesid selle dokumendi kohta, et see on kõige hullem stsenaarium ning looodetakse, et läheb paremini. Samas on dokumendid kirjas, et eeldatakse, et 4/5 elanikkonnast nakatub.

Dokument näitab seda, kui tõsise haigusega on tegu, samuti paneb see väga suure surve alla meditsiini, politsei, päästjad ja transpordi.

Asjatundjad peavad tõenäoliseks, et viirusepuhang vältab järgmised 12 kuud. Arvatakse, et viiruse levikus on väike langus alates juuni lõpust ja et haigus tuleb tagasi uuesti novembris, nagu see on tavalise gripiga. Arvatakse, et viirus jääbki ringlema, aga ta pole enam nii ohtlik, kuna paljud inimesed on selle juba korra läbi põdenud.

Asjatundjate hinnang lükkab ümber lootused, et suvega kaob viirus üldse ära. Ühtlasi toob uuring välja, et 500 000 meedikut kokku ligi 5 miljonist meedikust haigestuvad.

Ühtlasi toob dokument välja selle, et suure koormuse tõttu ei jõuta kõigilt nakkuse saanud inimestelt proove võtta. Praegu võetakse proove ainult raskelt haigetelt, haiglas olijatelt ning samuti vanglates ja hooldekodudes olijatelt. Proovide võtmine on sedavõrd suure surve all, et proove ei võeta isegi meedikutelt.

Ühe Briti tervisetöötaja väitel võib Suurbritannias haigusesse surra enam kui pool miljonit inimest. Kui suremus on 1 protsent nagu paljud asjatundjad prognoosivad, siis sureb 531 000 inimest.

Kõige kiiremini kasvab nakatunute arv järgmise 10-14 nädala jooksul. See tähendab, et haigestumiste tipp saabub maikuu lõpuks kuni juuni keskpaigaks. Riikide eesmärk on seda tippu ära hoida ning suruda nakatumine pikema perioodi peale, et meditsiin suudaks toime tulla. On võimalik, te selleks ajaks on olemas haigusele parem ravi.

Pärast tippu jõudmist väheneb nakatunute arv järgmised 10 nädalat, aga nulli ilmselt ei jõua. Suvel nakatumiste arv väheneb, kuna inimesed viibivad rohkem väljas ja pole koos kitsastes ruumides või kontorites koos teistega, kus nakatumised põhiliselt toimuvad.

Arvatakse, et viirus tuleb tagasi sügisel ja talvekuudel, mis tähendab, et plaani on vaja teha pikemaks perioodiks. Kuni pole vaktsiini, mis saab valmis võibolla 18 kuu pärast prognoosivad terviseametnikud, et haigestumised ja surmajuhtumid jätkuvad.

UK coronavirus crisis ‘to last until spring 2021 and could see 7.9m hospitalised’

The coronavirus epidemic in the UK will last until next spring and could lead to 7.9m people being hospitalised, a secret Public Health England briefing for senior NHS officials reveals. The document, seen by the Guardian, is the first time health chiefs tackling the virus have admitted that they expect it to circulate for another 12 months and lead to huge extra strain on an already overstretched NHS.

Kommentaarid
(Külastatud 7,111 korda, 1 külastust täna)