Koroonaviiruse tõttu karantiini pandud kruiisilaeval olnud Jaapani professor: mul oli hirm

Jaapani Kobe ülikooli nakkushaiguste professor Kentaro Iwata, kes on varem tegelenud SARS-i ja Ebolaga, ütles, et tal oli kruiisilaeval olles suurem hirm kui Aafrika haiguskolletes.

Iwata ütles, et kui muidu eristatakse haiged tervetest, kehtestatakse nn roheline tsoon ja punane tsoon, siis laeval polnud seda tehtud. See tähendab, et keegi ei teadnud, kas ta nakatub või mitte.

Kuidas on võimalik laeval kehtestada roheline tsoon ja punane tsoon? Professor Iwata ütles, et lihtsaim viis seda teha on tervest laevast punane tsoon ning luua roheline tsoon laevast väljapoole. Praegu aga seda ei tehtud ja kõiki inimesi hoiti laevas sees, mistõttu võisid kõik nakatuda. „See on nakkushaiguste epideemia puhul kõige ohtlikum,” ütles professor Iwata.

Professor Iwata ütles, et Aafrikas Ebola epideemia ajal tundis ta end turvalisemalt kui laeval, kuna Aafrikas ta teadis, kus haigus on ja kus mitte. Laeval see info ja kindlus puudusid. Samuti olid Aafrikas selgelt eristatud roheline tsoon ja punane tsoon. Kruiisilaeval Diamond Princess polnud inimestel aimugi, kus haigus on ja kus mitte.

Jaapani professor ütles varasemas videos, et pole mingit kasu näomaskidest ega kinnastest, kui pole teada ja eristatud ohtlikud tsoonid ja ohutud tsoonid.

Kommentaarid
(Külastatud 400 korda, 1 külastust täna)