Itsestään työtä tekevä raha

Monet ajattelevat, että rahaa pystyy ansaitsemaan ainoastaan tekemällä työtä. Todellisuudessa rahan pitäisi antaa työskennellä itse – sitä voi sijoittaa pienissä määrin esimerkiksi rahastoihin tai osakkeisiin. Pienelläkin säästämisellä rahaa saa varastoon, jolloin summa alkaa kasvaa itsekseen. Verkossa on myös paljon ohjeita siihen, miten voi alkaa säästää asuntosijoittamiseen, tai aloittaa sijoittamisen esimerkiksi kryptovaluuttojen parissa. 

Jos ihmisillä olisi paljon rahaa, mitä he todennäköisimmin haluaisivat? Monille vastaus tähän olisi rentouttava vapaa-aika. Vapaa-ajalla ei tarvitse murehtia, vaan voi keskittyä itselle mieluisiin asioihin, kuten esimerkiksi neulomiseen ja uusien kuvioiden opetteluun, maalaamiseen, pelaamiseen, lautapeleihin tai esimerkiksi online-kasinoihin tai vaikkapa urheiluun ja vedonlyöntiin. Hyviä tarjouksia tähän tarjoaa esimerkiksi Bet365.

Mikäli ihmisillä olisi mahdollisuus tehdä pienempää työviikkoa, heillä olisi enemmän aikaa myös läheisille ihmisille, omille luoville projekteille sekä rentoutumiselle ja stressin vähentämiselle. Jossain onkin sanottu, että 37,5-tuntinen työviikko on suunniteltu sotilaallisissa oloissa työskennelleille miehille, eikä tässä tuntimäärässä ole otettu ollenkaan huomioon täysin muunlaisissa olosuhteissa eläviä ihmisiä, kuten heitä jotka haluaisivat samalla opiskella.

Bitcoin ja muut kryptovaluutat

Moni on varmasti kuullut puhuttavan kryptovaluutoista, mutta ei välttämättä tiedä, mitä termi oikeasti tarkoittaa. Teknologiaan ja sijoittamiseen liittyviä uutisia seuraava henkilö ei kuitenkaan voi olla välttynyt siitä kuulemasta. Kryptovaluutta on digitaalinen virtuaalivaluutta, joista todennäköisesti tunnetuin on vuonna 2008 luotu Bitcoin. Nykyään esimerkiksi monet valtiot ovat olleet kiinnostuneita luomaan oman kryptovaluuttansa.  

Kryptovaluuttoja voi ostaa verkosta markkinapaikolta, pörsseistä tai esimerkiksi suomalaisesta Coinmotion-palvelusta. Vuodesta 2019 on myös paljon uutisoitu Facebookin suunnittelevan omaa kryptovaluuttaansa. Kryptovaluuttojen arvo määräytyy täysin kysynnän ja tarjonnan mukaan, eli yksittäinen markkinatoimija ei sitä voi päättää.

Bitcoin toimii ilman hallintoa tai yksittäistä tahoa, joka toimintaa valvoisi. Vertaisverkossa henkilöt voivat siirtää valuuttaa toisilleen virtuaalilompakon kautta ilman välikäsiä. Suomessa Bitcoinia ei määritetä rahaksi, vaan vaihdon välineeksi. Internetistä löytyy myös paljon ohjeita, miten Bitcoineista kiinnostuneet voivat alkaa itse sijoittaa siihen.

Usko omaan itseen

Monella ihmisellä on myös olettamus, että ei voi alkaa sijoittaa, koska ei ole tarpeeksi varakas, tai ei osaa siihen vaadittavia taitoja. Todellisuudessa esimerkiksi rahastosijoittaminen on hyvin yksinkertaista (rahaa siirretään tililtä rahastoon jossa se alkaa tehdä tuottoa itsekseen), ja aloittaminen on mahdollista hyvinkin pienellä summalla. Summaksi voi valita pienehkön summan vaikka kuukausittain tai joka toinen kuukausi, jolloin summa alkaa vähitellen kasvaa. Tärkeintä on säännöllinen summan lisääminen, vaikka se olisi kuinka pieni.

Jos ajattelet, että et pysty tai osaa sijoittaa – muuta ajattelutapaasi. Pystyt ja osaat. Kyse on vain siitä, haluatko ottaa selvää, ja uskallatko aloittaa. Seuraa esimerkiksi Nordnet Koulun materiaaleja ja voita pelkosi. Tekosyitä ei ole!

Kommentaarid
(Külastatud 163 korda, 1 külastust täna)