Kole lugu: Vene sõdurid vägistasid ära Ukraina sõjaväelase naise

Ukrainas elav nelja lapse ema ütles, et ei taha enam elada pärast seda, kui Vene sõdurid teda enam kui 12 tunni vältel vägistasid.

Jelenat (nimi muudetud) rünnati 3. aprillil pärast seda, kui üks venemeelne Hersoni oblasti elanik ütles Vene sõduritele, et naise abikaasa on Ukraina sõjaväelane ja parasjagu rindel, vahendab Daily Mail.

Ämmaemandana töötav Jelena rääkis, et oli kella 15 ajal päeval poes, kui tulid sisse Vene sõdurid ja hakkasid vestlema klientidega. Üks inimene näitas näpuga tema suunas ja ütles, et tema on „banderovka”.  See nimetus viitab Ukraina sõja-aegsele juhile Stepan Banderale, kes tegi koostööd Saksa natsidega.

Jelena rääkis, et ta väljus selle peale kiiresti poest ja läks koju. Kaks Vene sõdurit järgnesid talle. Ilma sõnagi lausumata lükkasid nad naise voodi peale pikali. Nad hoidsid naise vastas relva ja riietasid ta lahti. Nad ei rääkinud eriti palju. Mõned korrad öeldi „banderovka” või „sinu kord” teisele sõdurile. Siis läksid sõdurid minema kella 4 ajal vastu hommikut.

Naine räägib, et tundis end pärast seda väga vastikult. Ta ütles, et ei taha enam elada. Ta lubas üles otsida need, kes teda reetsid. Ta lubas, et näitab oma abikaasa nähes nende inimeste peale näpuga.

Ukraina naisõiguslaste organisatsiooni La Strada andmetel võib Ukrainas olla tuhandeid naisi ja tüdrukuid, kes on vägistatud. Näiteks oli juba 4. märtsil olnud juhtum, kus kolm meest vägistasid Hersoni linnas naise ja tema 17-aastase tütre. Palju juhtumeid on olnud Kiievi oblastis.

Ukraina peaprokurör Irina Venediktova ütles, et Vene sõdurid on kasutanud seksuaalset vägivalda ukraina naiste, meeste, laste ja vanurite peal. Tõendeid on aga praegusel sõja ajal väga raske koguda.

Kommentaarid
(Külastatud 2,574 korda, 1 külastust täna)