Endine soome miss tegeleb veebis seksi müügiga – ei tunne end süüdi ega mingit häbi

Endine Rovaniemi miss Saara-Maria (35) tegeles kuni koroonapandeemiani ettevõtlusega. Siis aga sai töö otsa ja tuli midagi muud välja mõelda.

Nüüd kutsub naine end sõnaga slut (inglise keeles: lits). Umbes samamoodi nagu homod võtsid kasutusele sõimusõna queer ja muutsid selle enda kasuks. Sõna slut on tätoveeritud ka endise missi nahale, vahendab Yle.

Seksiga on lihtne teist rünnata, eriti kui tegeletakse seksi müügiga. Saara-Mariat tuntakse veebis rohkem nimega theothersideofsarra.

Tavaliselt mõeldakse seksi müümise all füüsilist kontakti. Saara-Maria tegeleb samuti seksi müügiga, aga virtuaalselt. Ta toodab enda sõnul Onlyfansi lehele erootilist sisu. Igaüks võib seda teha. Raha makstakse kuutasu ja jootrahana. Enamasti müüakse Onlyfansi kaudu seksuaalset sisu.

Koroona-ajal on Onlyfans plahvatuslikult kasvanud. Saara-Maria teeb videoid ja näeb nendega palju vaeva. On asju, mida ta ei tee. Seda takistavad ka Onlyfansi reeglid, kus liiga raju seksi teha ei saa.

Varem oleks oma nime all seksist rääkimine tekitanud pahameelt, aga nüüd enam mitte. Õhkkond on selle teemaga seoses muutunud avatumaks ja sallivamaks. Suur muutus ongi toimunud viimase aasta jooksul. Seksitöö tegemine pole enam selline tabu nagu varem.

Saara-Maria tunneb heameelt selle üle, et saab oma tööst avalikult rääkida. Seda ei pea enam häbenema. Sama kinnitab ka seksitööd uurinud sotsioloog Niina Vuolajärvi. Nüüd on võimalik seksitöötajatel ennast kiita. Seksitöötajad on tavalised inimesed, nagu kõik teised.

Seksitöö on väga laia ulatusega: see võib olla töö veebis kaamera ees, striptiis ja päris kontakt. Seksitööd on hakatud vaatama rohkem kui tavalist tööd. Et nad pole mingid ohvrid, vaid on valinud selle ala teadlikult ja teevad seda tööd naudinguga. Nii nagu igas töös, on ka seksitöös omad head ja halvad küljed.

Saara-Maria avastas Onlyfansi koroona-ajal. Ta töötas ettevõtjana ürituste korraldamise alal, aga eelmise aasta märtsis tühjenes kalender üleöö. Üks suur üritus jäi ära vaid nädalase etteteatamisega ning ettevõte kandis seeläbi kahju. Naine oli kolinud just Rovaniemist Oulusse ja oli järsku uues kohas ilma tööta, ning kellegagi ei saanud kohtuda. Naisel hakkas igav.

Saara-Maria oli ennegi kaamera ees olnud, ta oli töötanud modellina. 2014. aastal krooniti ta kodulinnas Miss Rovaniemiks. Naine tunnistab, et nooremana ei meeldinud talle alasti esinemine. Ta avastas Onlyfansi, avas konto ja hakkas sinna ajaviiteks sisu lisama. Tema tööpäevad on nagu kõigil teistel – hommikul ta planeerib, mida teha kavatseb, siis teeb meigi ja valib riided. Video tegemise peale läheb mitu tundi. Päeva lõpus ta monteerib videot ja valib pildid. Õhtul laeb need veebi üles ja reklaamib neid sotsiaalmeedia kanalites, näiteks Instagramis. Lõpuks veel vestleb oma jälgijatega.

Praegu maksab naine veebitöö abil on kõrgkooli õpingute eest, aga suvel teenis päris korralikult. Makse maksab nagu kõik teisedki. See on tema töö ja töö pealt makstakse makse. Samas tunnistab naine, et kõigi jaoks see ei sobi. Aga kes korra proovinud, jääb sellele alale püsima. Endale tuleb selgeks teha, et kui tööandja guugeldab sind tulevikus, siis näeb ta esimesena alasti pilte.

Elukaaslane peab samuti asjaga nõus olema. Saara-Maria elab avatud suhtes kahe mehega ja kumbki on asjaga päri. Naine tunnistab, et teda on kritiseeritud palju enam muude asjade kui seksitöö pärast. Seksitööl on olnud ainult positiivne mõju. Kuni see nii jätkub, kavatseb ta omal alal jätkata. Tema enesehinnang on seksitööd tehes tõusnud ja ta on õppinud end võtma sellisena nagu ta on. Ta on näinud end piltidel ja videotes ja aru saanud, et ta polegi nii kole. Tema jälgijad hindavad teda selle põhjal, milline ta on, mitte seepärast, et ta mõne kilo alla võtaks. See on olnud vabastav.

Saara-Maria räägib, et on enda üle uhke ja esimest korda elus on tal hea olla. Tal pole mingit süütunnet. Sõna slut on tätoveeritud tema kõhule – see annab märku, et ta ei põe, kui teda niimoodi kutsutakse.

Entinen Miss Rovaniemi päätyi myymään seksiä kohutulle sivustolle – ei halua tuntea syyllisyyttä eikä häpeää, ja se kertoo ajan muuttumisesta

Puhe seksityöstä on murroksen kynnyksellä. Tutkija selittää, miksi se on hyvä asia. Seinällä roikkuu pieni kyltti. Siinä on sana slut. Lutka, huora, muun muassa niin sanakirja sen suomentaa. Saara-Maria Karlström-Rantala, 35, on kuullut huorittelua koko ikänsä. Sanoilla on haluttu loukata, haukkua, hiljentää, satuttaa. Nyt sana slut on esillä paitsi seinällä myös tatuointina Karlström-Rantalan iholla.

Kommentaarid
(Külastatud 3,455 korda, 1 külastust täna)