Uuring: Ilma koroona haigusnähtudeta lapsed võivad viirust levitada 3 nädalat

Värske, Lõuna-Koreas läbi viidud uuring näitas, et ilma haigusnähtudeta lapsed võivad koroonaviirust levitada 3 nädala jooksul.

Lõuna-Korea teadlased vaatlesid 91 last, kel oli tuvastatud koroonaviirusega nakatumine. Lastest 22 protsendil polnud haigusnähtusid, ülejäänud 78 protsendil olid haigusnähud. Haigusnähtudeta lastel esines viirus hingamisteedes keskmiselt 14,1 päeval, haigusnähtudega lastel 17,6 päeval. Ent 20 protsendil ilma haigusnähtudeta ja pooltel haigusnähtudega lastel esines viirust kokku 3 nädalat, vahendab Daily Mail.

Uuring näitas, et ilma haigusnähtudeta lapsed võivad märkamatult enda ümber mitu nädalat järjest viirust levitada.

Seouli riikliku ülikooli arstiteaduskonnas läbi viidud uuring näitab ühtlasi, kui oluline on tuvastada kõik laste kokkupuuted nakkusega ning need lapsed isoleerida, et nad viirust edasi ei levitaks.

Teadusajakirjas JAMA Pediatrics avaldatud uuringus vaadeldi kokku 91 last 22 haiglast üle terve Lõuna-Korea. Neid testiti seoses kontaktsete jälitamise või haigusnähtudega nagu köha ja palavik. Veidi enam kui viiendikul nakatunud lastest ehk 22 protsendil puudusid haigusnähud.

Uuringu läbi viinud teadlased hoiatavad, et tähelepanuta jäänud lapsed võivad viirust levitada ja põhjustada haiguspuhanguid.

Children without COVID-19 symptoms may spread the virus for weeks

Researchers looked at 91 children with confirmed COVID-19 cases in South Korea About 22% were asymptomatic while the remaining 78% either had symptoms when they were tested or developed them after diagnosis On average, the coronavirus was detected in throats and noses of asymptomatic children for 14.1 days and in

(Külastatud 221 korda, 1 külastust täna)

Kommentaarid

kommentaarid