Beiruti plahvatuses hukkunute arv kasvas 100 peale, vähemalt üks soomlane sai vigastada

Eile teisipäeva õhtul Liibanoni pealinnas Beirutis toimunud plahvatuses sai surma vähemalt 100 inimest ja vähemalt üks soomlane sai vigastada.

Vigastada on saanud kokku ligi 4000 inimest. Soome välisministeeriumi andmetel sai kergelt vigastada üks soomlane, vahendab Iltalehti.

Soomlane oli haiglaravil, aga on pääsenud haiglast välja. Välisministeeriumile on teatanud Liibanoni reisimise kohta 40 soomlast. Neile saadeti teade ja küsiti, kas nad vajavad abi. Neist 8 vastas, et on Liibanonis ja 10 vastas, et enam pole Liibanonis. Ülejäänutelt vastust ei tulnud. Mitte ükski neist, kes vastasid ei vajanud abi.

Soomes saatkonnahoone Beirutis on saanud tõsiselt kahjustada. Saatkonnahoone asub ligi kilomeetri kaugusel plahvatuse kohast. Seal enam töötada pole võimalik.

Liibanoni peaminister Hassan Diab kuulutas tänase kolmapäeva riigis leinapäevaks. Kohalikud inimesed on võrrelnud seda tuumaplahvatusega, kuna lööklaine oli tugev ja purustused olid väga suured.

Ainakin 100 ihmistä kuollut, yksi suomalainen loukkaantunut lievästi Beirutin räjähdyksessä

Suomen lähetystörakennus Beirutissa vaurioitui pahoin. Libanonin pääkaupungissa Beirutissa tapahtui valtava räjähdys tiistai-iltana. Ainakin 100 ihmistä on kuollut ja noin 4 000 ihmisen arvioidaan loukkaantuneen räjähdyksessä. Ulkoministeriön viestintäpäivystäjän Tiina Tähtisen mukaan ulkoministeriön tiedossa on yksi lievästi loukkaantunut suomalainen. Hän on kuitenkin jo päässyt pois sairaalahoidosta. Tähtinen kertoo Iltalehdelle, että Libanoniin on tehnyt matkustusilmoituksen 40 suomalaista.

Kommentaarid
(Külastatud 517 korda, 1 külastust täna)