Ootamatu avastus: COVID-19 võib meestel põhjustada kauakestva erektsiooni

Arstid on teinud ootamatu avastuse, et koroonaviiruse haigus COVID-19 võib meestel kaasa tuua kauakestva erektsiooni ehk priapismi. Ühel 62-aastasel Prantsuse mehel oli peenis erekteerunud 4 tundi.

Mehel tekkis erektsioon haiglaravi ajal Prantsusmaal. Selgus, et peenises olid tekkinud vereklombid, mis soodustasid erektsiooni, vahendab Daily Mail.

Vereklombid ehk tromboos esineb kolmandikul koroonaviirusega nakatunud patsientidel. Kui ummistused tekkivad elutähtsates veenides või arterites võib see kaasa tuua infarkti või insuldi. Samuti võib tekkida priapism.

Teadaolevalt on tegemist esimese tuvastatud priapismi juhtumiga koroonapatsiendil. Patsient oli enne seda kaks nädalat intensiivravil hingamisaparaadi all. Prantsuse Centre Hospitalier de Versailles in Le Chesnay haigla arstid kirjutasid asjast teadusajakirjas The American Journal of Emergency Medicine.

Tavaliselt tekivad vereklombid siis, kui inimene saab haavata. Siis veri hüübib ja peatab verejooksu. Kui aga hüübimine toimub veenides või arterites, põhjustab see tromboosi. Sellised vereklombid võivad kahjustada kopsusid, südant ja aju.

Praegu pole veel teada, miks viirus vere hüübimist põhjustab. Ühe teooria kohaselt mõjutab viirus immuunsüsteemi ja seeläbi paneb vere hüübima.

Priapism võib peenist kahjustada, seetõttu tuleb seda võimalikult ruttu ravida. Arstid lasid patsiendil peenisest verd välja, samuti anti rohtusid, mis rahustavad närvisüsteemi ja takistavad vere hüübimist.

Covid-19 can cause PRIAPISM: 62-year-old suffers four-hour erection

The man suffered the condition while receiving hospital care in France His penis was trapped with blood which was found to contain blood clots Blood clotting has been reported as a dangerous complication of the virus This is believed to be the first time priapism has been reported, however Covid-19 may cause priapism ― an erection lasting longer than four hours, doctors have warned.

Kommentaarid
(Külastatud 1,801 korda, 1 külastust täna)