Soomes kuulutatakse täna välja pererahu

Soomes kuulutatakse täna laupäeval välja pererahu, kuna paljudes peredes on olukord seoses eriolukorraga pingestunud.

Helsingi linnavalitsus andis teada, et pererahu väljakuulutamine aitab kodudes rohkem mõelda pereliikmete heaolu peale. Kampaania patroon on president Sauli Niinistö, vahendab Vantaan Sanomat.

Pererahu kuulutatakse välja laupäeval, 4. aprillil kell 21.55 MTV3 kanalil. Pärast seda on väljakuulutamine nähtav ka Yle kanalitel.

Praegu on olukord plahvatusohtlik eriti neis peredes, kus ka varem on olnud perevägivallaga probleeme. Soomes on näha, kuidas alkoholi ostetakse tavapärasest enam.

Koos kampaania väljakuulutamisega avaneb ka veebisait perherauhanjulistus.fi. Sealt saab nõuandeid, kuidas pingelistes olukordades käituda.

Suomeen julistetaan perherauha -  ”Jännitteet uhkaavat purkautua poikkeusaikana”

Suomeen julistetaan perherauha lauantaina. Sen perusteena ovat poikkeukselliset ajat. Perherauha julistetaan, koska monissa perheissä jännitteet uhkaavat purkautua koronaviruksen aiheuttaman poikkeuksellisen tilanteen vuoksi, tiedottaa Helsingin kaupunki. Lasisen lapsuuden ja Helsingin lähisuhdeväkivallan ehkäisytyöryhmän ideoima julistus myös muistuttaa, että apua on saatavilla, jos perherauha särkyy.

Kommentaarid
(Külastatud 571 korda, 1 külastust täna)