Soome kooli on tabanud vägivallalaine, politsei sekkus

Soome lõunaosas Kirkkonummis on koolis sagenenud vägivalla juhtumid ning tapmisähvardused ja lapsevanemad on hirmul. Kool andis teada, et koolis suurendati valvet vahetundide ajal.

Vanemad on rääkinud, et algklassides on vägivald tavaline. Osa vanematest tahab panna lapse teise kooli, kaalutud on ka koolistreiki, vahendab Helsingin Sanomat.

Politsei andis teada, et vägivald ja vägivallaga ähvardavad on kriminaalkorras karistatavad. Kuigi alla 15-aastane pole ise vastutav, on tema pere vastu võimalik esitada kahjunõudeid.

Politsei soovitab vanematel oma lastega vägivallast rääkida ning kohe teada anda, kui midagi juhtub. Kool teatas samuti täna reedel vägivallast lapsevanematele. Täpsemalt aga ei saa kool teada anda teistele kui ainult asjasse puutuvatele peredele.

Poliisi selvittää Kirkkonummella koulussa sattuneita tapahtumia: vanhempien mukaan tappouhkaukset ja väkivalta ovat koulussa arkipäivää

Länsi-Uudenmaan poliisi tiedotti perjantaina, että se selvittää Kirkkonummella koulussa sattuneita tapahtumia. Vanhemmat ovat kertoneet että alakoululaisten keskuudessa tapahtuva väkivalta on arkipäivää koululla. Osa vanhemmista harkitsee lapsensa siirtämistä toiseen kouluun, myös koululakosta on ollut puhetta. Mainos (Teksti jatkuu alla) Poliisin tiedotteessa muistutetaan, että väkivalta ja väkivallalla uhkaaminen voivat johtaa rikosoikeudellisiin seurauksiin.

Kommentaarid
(Külastatud 387 korda, 1 külastust täna)