KARM: 3-aastase Markuse Soomest Eestisse toonud ema räägib, et hoopis Soome ametivõimud röövisid tema lapse (lisatud video, kus räägib ema)

Kolmapäeval, 27. novembril šokeeris nii Soome kui Eesti avalikkust 3-aastase Markuse kadumine. Poissi otsisi taga Soomes Salos, aga hiljem leiti ta üles Tallinna laeva peal ja peeti koos emaga kinni Tallinnas. Poiss on praegu Eesti sotsiaaltöötajate valve all. Soome politsei kahtlustab ema lapseröövis.

Poisi ema Charlene aga väidab sotsiaalmeedias hoopis vastupidist, et hoopis Soome ametivõimud röövisid temalt tema lapse ja panid asenduskodusse elama.

 

-Reklaam-

 

Ema väidab, et on ise Austraaliast ja poisi isa Mikk on eestlane. Nad läksid Soome elama, kuna arvasid, et seal saab lapsele parema hariduse.  Ent nad olid üllatunud, kui Soome ametivõimud võtsid ära nende lapse, kui selgus, et 3-aastane laps ei oska potil käia ja on muul moel arengus maha jäänud. Laps, nagu selgub on Austraalia kodanik ja oli Soomes ajutise viisaga. Laps võeti ema juurest ära teadaolevalt novembri alguses.

 

 

Ema kirjutab, et oli taotlenud Soomes lapsele kõne- ja tegevusteraapiat, aga selle asemel võtsid sotsiaaltöötajad temalt lapse ära väitega, et laps on arengus maha jäänud. Ema aga väidab, et laps ongi erivajadusega.

Ema väidab, et tal oli luba koos lapsega Soomest lahkuda ning minna koos tagasi Austraaliasse. See pole aga enam võimalik, kuna nad peeti Tallinnas kinni ja poiss tahetakse Soome tagasi viia. Ema väitel olid neid laeva peal jälitanud kolm erariides politseinikku.

Ema kirjutab, et tal on lapse täielik hooldusõigus ja perel pole Soomega mingit seost, mitte keegi pole Soome kodanik. Naine hoiatab kõiki teisi Soome puhkama minemise eest, kuna Soomes võib oma lapsest ilma jääda.

Kommentaarides on inimesed märkinud, et Soomes niisama lihtsalt kelletki lapsi ära ei võeta, selleks peab olema mõjuv põhjus. Märgitakse ka seda, et lapse ema jutt kogu aeg muutub. Inimesed arvavad, et emal võis tekkida lapse eestlasest isaga tüli ning isa teatas politseisse. Samas märgitakse ka seda, et Soomes on tehtud palju vigu laste äravõtmisega ning asenduskodudes on olnud laste-vastast vägivalda.

Siin videos räägib ema oma loo:

(Visited 2 521 times, 1 visits today)

Kommentaarid

kommentaarid