Soomlaste uus trendikokteil on Aperol Spritz

Kui varem nautisid soomlased Aperoli kokteile Itaalias puhates, siis nüüd tellivad nad seda üha rohkem kodus.

Mida see endast kujutab?

Kõigepealt kolm osa Prosecco vahuveini, siis üks osa Aperoli, ohtralt jääd ja üks osa soodavett. Juurde lisatakse apelsini lõike.

Aprol tähistab ühtlasi Itaalia jookide uuestisündi. Nagu ikka, sai trend alguse USA-st New Yorgist, kus Aproli tarbimine on kasvanud aastaga 48 protsenti, vahendab Helsingin Sanomat.

Hea müügitulemus on seotud väga agressiivse reklaamikampaaniaga. Itaalias saavutas Aperol populaarsuse juba 1950ndatel aastatel, see kuulub praegu Camparile ja tootmist alustati 1919. aastal.

Kaikki tuntuvat nyt juovan terasseilla kitkerää italialaista trendijuomaa – “En usko kaikkien ollenkaan tietävän, mitä Aperol on”, sanoo baarimikko

Helsinkiläisellä terassilla istuvien Eeva Turusen ja Jere Niemelän lasit alkavat olla tyhjät. Jäljellä on enää jääpaloja ja appelsiiniviipaleet. Parivaljakko pohtii, ehtisivätkö he ottaa vielä toiset Aperol Spritzit. “No, otetaan vaan”, Turunen toteaa Niemelän kadotessa baaritiskille. Aperolit ovat Turusen ja Niemelän yhteinen juttu. Viimeksi samalla terassilla nautittiin samaiset juomat.

Kommentaarid
(Külastatud 523 korda, 1 külastust täna)