Soomlased rahuldavad ennast järjest rohkem. Kui palju on liiga palju?

Eneserahuldamine on kõige kiiremini kasvav seksitrend nii Soomes kui kogu maailmas. Aga kas on olemas mingeid piiranguid, kus seda saab liiga palju?

Viimane FINSEX-uuring näitab, et 90 protsenti alla 40-aastastest meestest ja 75 protsenti samavanustest naistest on end rahuldanud vähemalt korra viimase kuu aja jooksul. Seksitooteid valmistav ettevõte RFSU teatas eelmisel talvel, et enam kui iga neljas soomlane rahuldab end mitu korda nädalas, vahendab Iltalehti.

Uuringute järgi on eneserahuldamine tervisele mitmel moel kasulik: vähendab stressi, väheneb eesnäärmevähi risk, vabanev hormoon kortisool suurendab vastupanuvõimet haigustele. Ning see on äärmiselt mugav!

Paljusid inimesi on aga vaevama hakanud küsimus, kui tihti võib enda intiimseid piirkondi erutada, ilma et see kahju tegema hakkaks.

Veebiküljel Hello Giggles intervjueeritud paarisuhte asjatundja Wendy Strgar soovitab kõik võimalused ennast rahuldada ära kasutada ja mitte ühtegi korda vahele jätta. Eneserahuldamine on kõigi muude seksuaalsete toimingute nurgakivi, märgib ta.

Samuti pole võimalik masturbeerimise puhul öelda, kui palju on liiga palju. Kusagil aga on piir. See piir võib olla nii füüsiline kui vaimne.

Eneserahuldamisest võib sattuda sõltuvusse. Kui masturbeerimine hakkab takistama seksi oma partneriga, siis on seda liiga palju. Mõnikord võib liiga tihe masturbeerimine viidata sellele, et inimene pole endas kindel ja kahtleb, kas ta suudab teise inimesega vahekorras olla.

Aga sellest pole midagi – eneserahuldamine õpetab sind täpselt aru saama, mis ja kuidas sulle meeldib. Head nautimist!

Kommentaarid
(Külastatud 1,466 korda, 1 külastust täna)