Politsei eemaldas Helsingis Tiibeti lipu

Politsei eemaldas täna Helsingis Hiina presidendi visiidi ajal tänava äärest Tiibeti lipu.

Esplanadi pargi ääres Tiibeti lippu lehvitanud Aleksi Pahkala ütles, et politsei oli teatanud, et lubatud on ainult punased lipud.

Helsingi politsei avalike suhete juht Juha Hakola ütles ajalehele Helsingin Sanomat, et isik oli lipuga kohas, kus meeleavaldused pole lubatud. Hakola ütles, et lippu ei võetud ära, vaid isik juhiti kohta, kus meeleavaldused on lubatud.

Ajakirjanik küsis selle peale, kus meelt võib avaldada ning Hakola ütles, et Katajanokka vaateratta juures ning Eteläranta kaubahalli kõrval.

Aleksi Pahkala on Twitter

Poliisi: “meidät on ohjeistettu poistamaan tälläiset liput Espalta, vain punaiset liput sallittuja” #tibet https://t.co/wof3a05FCe

Poliisi ajoi Tiibetin lipun pois Esplanadilta – Poliisi: “Kiina tai ulkoministeriö ei päätä, missä mieltä saa osoittaa”

Helsingin poliisi on poistanut Tiibetin lippua heiluttaneen mielenosoittajan Helsingin Esplanadin puistosta. Puistossa odotettiin Kiinan presidentin Xi Jinpingin saattueen ohiajoa. Liputtajan pois ohjaamisesta kertoi twiitissään kansalaisaktivisti Aleksi Pahkala. Poliisi: “meidät on ohjeistettu poistamaan tälläiset liput Espalta, vain punaiset liput sallittuja” #tibet pic.twitter.com/wof3a05FCe – Aleksi Pahkala (@aleksipahkala) April 5, 2017 “Henkilö on ollut lipun kanssa alueella, jolla mielenosoituksia ei sallita.

Kommentaarid
(Külastatud 407 korda, 1 külastust täna)